The best Sporting Events to bet on in 2022

Η παρακολούθηση, το παιχνίδι και ο εορτασμός αθλητικών γεγονότων είναι ένα δημοφιλές ανθρώπινο χόμπι εδώ και χιλιάδες χρόνια. Είτε πρόκειται για αθλήματα όπως τα ξέρουμε σήμερα, για αρχαίες επιδείξεις κυνηγετικής ικανότητας είτε για μονομάχους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, οι άνθρωποι πάντα προσπαθούσαν να επιδείξουν τις αθλητικές τους ικανότητες. Και φαίνεται, όσο υπήρχε ανταγωνισμός, υπήρχαν υποστηρικτές που επευφημούσαν από το περιθώριο.

Ο αθλητισμός πιστεύεται ότι προήλθε από την επίδειξη των απαραίτητων δεξιοτήτων επιβίωσης. Όπως η ικανότητα να τρέχεις γρήγορα, να πετάς ένα όπλο πιο μακριά ή να παλεύεις ένα ζώο στο έδαφος. Αργότερα, οι συμμετέχοντες αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλον, ίσως για ψυχαγωγία ή για να καθοριστεί ο καλύτερος υποψήφιος για έναν ρόλο που απαιτεί δύναμη και ικανότητα. Μόλις μπήκε στο παιχνίδι η στρατιωτική εκπαίδευση, τα αθλήματα άρχισαν να εξελίσσονται σε ομαδικές υποθέσεις που βοήθησαν τους στρατιώτες να μάθουν την τέχνη και τη στρατηγική της μάχης. Και η ικανότητα να πυροβολούν τουφέκια και να εκτελούν ορισμένες δεξιότητες με άλογο έγινε πιο κρίσιμη.

The best Sporting Events to bet on in 2022
EHF Τσάμπιονς Λιγκ

Τα στοιχήματα του EHF Champions League αυξάνονται εκθετικά. Σε αυτόν τον οδηγό, οι λάτρεις του στοιχήματος χάντμπολ μπορούν να μάθουν κάθε λεπτομέρεια για αυτό το αθλητικό τουρνουά, από την ιστορία του μέχρι την εξέλιξή του. Υπάρχουν επίσης βασικές πληροφορίες για το πώς να στοιχηματίσετε στον αγώνα που κατατάσσεται ως ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα στον κόσμο του χάντμπολ. Το EHF Champions League που αναφέρεται επίσης ως το EHF FINAL4 Men, είναι το πρώτο τουρνουά χάντμπολ ανδρών. 

Εμφάνιση περισσότερων...
FIFA Παγκόσμιο Κύπελο

Αυτός ο οδηγός στοιχηματισμού για το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA έχει κάθε λεπτομέρεια που πρέπει να γνωρίζουν οι παίκτες πριν στοιχηματίσουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, από την ιστορία του τουρνουά και τη δημοτικότητά του μέχρι τον τρόπο στοιχηματισμού στο επερχόμενο τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022. Το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA είναι ένα διεθνές διοργάνωση ομοσπονδιακού ποδοσφαίρου που φιλοξενεί εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου ανδρών που είναι μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (FIFA). 

Εμφάνιση περισσότερων...
FINA πρωτάθλημα

Αυτός ο οδηγός στοιχηματισμού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της FINA είναι ιδανικός για τους λάτρεις της κολύμβησης που θέλουν να στοιχηματίσουν σε ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά τουρνουά στον κόσμο των υδάτινων σπορ. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το τουρνουά και, κυρίως, πώς να στοιχηματίσετε σε αυτό. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FINA, γνωστό και ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού, είναι ένα διεπιστημονικό τουρνουά για τα κορυφαία θαλάσσια αθλήματα. 

Εμφάνιση περισσότερων...
ICC T20 Παγκόσμιο Κύπελο

Το World Twenty20 είναι ένα διεθνές κρίκετ τουρνουά που συμμετέχουν όλα τα μέλη του ICC. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό είναι ένα παγκόσμιο τουρνουά που περιλαμβάνει όλες τις χώρες του κρίκετ. Ο τελικός νικητής κερδίζει την ιδιότητα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Twenty20. Εκτός από τα προφανή δικαιώματα καυχησιολογίας, διακυβεύονται και κάποια χρήματα. Το συνολικό ποτ με χρηματικό έπαθλο ανέρχεται σε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια, με κάθε συμμετέχοντα έθνος να λαμβάνει κοντά στα 60.000 δολάρια ή και περισσότερα.

Εμφάνιση περισσότερων...
IIHF Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Η τρίτη κατηγορία περιλαμβάνει δύο ομάδες δέκα ομάδων. Ακολουθείται παρόμοια διαδικασία όπως και σε άλλα τμήματα. Το Division IV δημιουργήθηκε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χόκεϊ επί Πάγου Ανδρών 2020 και είναι το χαμηλότερο επίπεδο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος IIHF.

Εμφάνιση περισσότερων...
Kentucky Derby

Λόγω των τεράστιων οπαδών του, ο αγώνας στοιχημάτων με τις περισσότερες συμμετοχές έχει κερδίσει επίσης πολλά ψευδώνυμα. Κάποιοι το αναφέρουν ως «The Run for the Roses», μια νύξη για τα λουλούδια που λαμβάνει ο νικητής. Άλλοι το αναφέρουν ως «Τα πιο γρήγορα/συναρπαστικά δύο λεπτά στον αθλητισμό». Όλη αυτή η αγάπη δείχνει γιατί κάθε λάτρης των σπορ πρέπει να παρακολουθήσει ή να παρακολουθήσει τον συνήθως τηλεοπτικό αγώνα από όλο τον κόσμο.

Εμφάνιση περισσότερων...
MLB World Series

Η διοργάνωση είναι ένας αγώνας πλέι οφ στο μπέιζμπολ που φέρνει αντιμέτωπους τους νικητές των δύο κορυφαίων επαγγελματικών πρωταθλημάτων στη Βόρεια Αμερική. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα που απαρτίζουν το MLB είναι το American League (AL) και το National League (NL). Το World Series είναι ένα ετήσιο παιχνίδι πρωταθλήματος που παίζεται μεταξύ των πρωταθλητών αυτών των δύο αθλητικών τουρνουά.

Εμφάνιση περισσότερων...
NBA Finals

Το πρωτάθλημα των τελικών του ΝΒΑ ονομαζόταν αρχικά Τελικοί ΒΑΑ μέχρι τη σεζόν 1949-1950, όταν συγχωνεύτηκαν η Εθνική Ένωση Μπάσκετ και η Ένωση Μπάσκετ της Αμερικής. Το τουρνουά μετονομάστηκε σε NBA World Championship Series και αργότερα έγινε οι Τελικοί του NBA το 1986.

Εμφάνιση περισσότερων...

NHL Winter Classic

Τα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα

Τα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα

Απεικονίσεις των αθλητικές δραστηριότητες όπως η τοξοβολία, η κολύμβηση, η πάλη και η άρση βαρών βρίσκονται σε σχέδια σπηλαίων και έγγραφα αρχαίων πολιτισμών σε όλο τον κόσμο. Αλλά είναι οι Έλληνες που πιστώνεται ότι έφεραν τα οργανωμένα αθλητικά τουρνουά στις μάζες.

Οι πρώτοι καταγεγραμμένοι Ολυμπιακοί Αγώνες έγιναν το 776 π.Χ., αν και πιστεύεται ότι οι αγώνες διεξήχθησαν για αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν από τότε. Αυτά τα παιχνίδια περιλάμβαναν τρέξιμο, αρματοδρομίες, πυγμαχία, πάλη και επιδείξεις δεξιοτήτων με το ακόντιο, το δίσκο και την τοξοβολία. Το πρώτο καταγεγραμμένο αθλητικό γεγονός για τις γυναίκες ήρθε λίγο αργότερα, με τους Ηραιακούς Αγώνες - που ονομάστηκαν προς τιμή της θεάς Ήρας - να πραγματοποιούνται τον 6ο αιώνα π.Χ. Δεν είναι γνωστά πολλά για αυτά τα παιχνίδια, αλλά πιστεύεται ότι αντί για τη μάχη και τα όπλα, θα είχαν επικεντρωθεί σε αγώνες τρεξίματος διαφόρων αποστάσεων.

Τι γίνεται με τα παιχνίδια με μπάλα;

Τα ομαδικά παιχνίδια και τα παιχνίδια με μπάλα ήταν επίσης εμφανή στους αρχαίους πολιτισμούς μέχρι τους Αζτέκους. Αλλά το ποδόσφαιρο όπως το γνωρίζουμε πιστεύεται ότι αναπτύχθηκε στην Αγγλία τον 12ο αιώνα. Σμιλεύτηκε στο σύγχρονο παιχνίδι τον 19ο αιώνα, με το πρώτο τεκμηριωμένο διεθνές παιχνίδι που έλαβε χώρα το 1872 μεταξύ της Σκωτίας και της Αγγλίας. Το αμερικανικό ποδόσφαιρο μπορεί να έχει τις ρίζες του τόσο στο ποδόσφαιρο όσο και στο ράγκμπι, και τα δύο αγγλικής καταγωγής, αλλά ο πρώτος αγώνας αμερικανικού ποδοσφαίρου παίχτηκε στις ΗΠΑ το 1869 μεταξύ των πανεπιστημίων Rutgers και Princeton. Χρησιμοποίησαν μια παραλλαγή των κανόνων που όρισε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Λονδίνου.

Το χόκεϊ επί πάγου έχει επίσης τις ρίζες του στην Αγγλία πριν το διαμορφώσουν οι Καναδοί με τους κανόνες που παίζουμε σήμερα. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι παίχτηκε στο Μόντρεαλ το 1875. Το λακρός, ωστόσο, είναι ένα παιχνίδι που προέρχεται από τη βορειοαμερικανική ήπειρο και παιζόταν σε όλη την ιστορία των ιθαγενών της Αμερικής.

Τα πιο διάσημα αθλητικά γεγονότα
Οι καλύτεροι παίκτες και οι ομάδες στον κόσμο

Οι καλύτεροι παίκτες και οι ομάδες στον κόσμο

Ο τίτλος της μεγαλύτερης αθλητικής ομάδας στον κόσμο είναι ανοιχτός σε πολλές συζητήσεις, αλλά ορισμένες ομάδες δεν μπορούν να αγνοηθούν. Για παράδειγμα, οι New Zealand All Blacks θεωρούνται η αδιαμφισβήτητη καλύτερη ομάδα ράγκμπι, χάρη στη σταθερή ιστορική τους επιτυχία.

Ενώ, στο ποδόσφαιρο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει μια από τις πιο επιτυχημένες ιστορίες οποιασδήποτε ομάδας και μια από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκόσμιες μάρκες. Όμως, τα τελευταία χρόνια, η επιτυχία τους έχει πάρει μια κάμψη και επισκιάζεται από την άμεση αντίπαλη Μάντσεστερ Σίτι και τους ισπανικούς γίγαντες FC Barcelona και Real Madrid. Όσον αφορά τις πιο πολύτιμες παγκόσμιες αθλητικές ομάδες, το Forbes κατέταξε τους New York Yankees και τους LA Lakers μεταξύ των κορυφαίων πέντε του το 2021. Και η πρώτη θέση πήγε στους Dallas Cowboys, παρόλο που δεν έχουν κερδίσει Superbowl από το 1996.

Όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για μια ολόκληρη ομάδα, ή ακόμα και για τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονότα, απλά εστιάστε σε έναν σούπερ σταρ αθλητή. Μερικοί από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή είναι ο Τομ Μπρέιντι, του οποίου η αποχώρηση από το αμερικανικό ποδόσφαιρο δεν κράτησε ούτε δύο μήνες. Πρωτοπόρος Simone Biles, η πιο διακοσμημένη αθλήτρια στον κόσμο. Ο Conor McGregor, ο ξεχωριστός μαχητής των μικτών πολεμικών τεχνών και ο οδηγός της Formula 1 που έσπασε ρεκόρ, Lewis Hamilton.

Οι καλύτεροι παίκτες και οι ομάδες στον κόσμο
Πώς να στοιχηματίσετε σε ένα αθλητικό πρωτάθλημα;

Πώς να στοιχηματίσετε σε ένα αθλητικό πρωτάθλημα;

Αν σας ενδιαφέρει να απογειώσετε την αγάπη σας για τον αθλητισμό, τα στοιχήματα σε εκδηλώσεις esport ή μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα μπορούν να προσθέσουν ένα εντελώς νέο στοιχείο ενθουσιασμού.

  • Πρώτα, κάντε την έρευνά σας. Το να στοιχηματίζετε τυφλά σε αθλητικά τουρνουά, ομάδες ή αθλητές χωρίς να γνωρίζετε τίποτα γι' αυτά είναι ένας γρήγορος τρόπος για να χάσετε. Δείτε μια λίστα με αθλητικά τουρνουά και τα καλύτερα αθλητικά γεγονότα, αθλητικά πρωταθλήματα και αθλητικά διαδικτυακά τουρνουά. Διαβάστε για το άθλημα που έχετε επιλέξει και μάθετε πώς να διαβάζετε και να κατανοείτε τις πιθανότητες πριν συνεχίσετε.
  • Αποφασίστε εάν θέλετε να τοποθετήσετε το στοίχημά σας αυτοπροσώπως σε ένα παραδοσιακό κατάστημα στοιχημάτων. Ή επιλέξτε να χρησιμοποιήσετε διαδικτυακοί ιστότοποι αθλητικών στοιχημάτων ή εφαρμογές. Αυτά κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη και πιο βολική, αν και πιο απρόσωπη.
  • Επιλέξτε τον τύπο στοιχήματος που θέλετε να τοποθετήσετε. Θα στοιχηματίσετε καθαρά στον νικητή του παιχνιδιού; Ή στη συνολική βαθμολογία; Ίσως θέλετε να στοιχηματίσετε σε περισσότερους από έναν αγώνες, ο καθένας πρέπει να κερδίσει για να εξασφαλίσει την τελική νίκη σας. Ρίξτε μια ματιά σε όλες τις επιλογές πριν αποφασίσετε.
  • Αφού πάρετε όλες τις αποφάσεις, τοποθετήστε το στοίχημά σας.
  • Καθίστε αναπαυτικά, σταυρώστε τα δάχτυλά σας και περιμένετε το αποτέλεσμα!
Πώς να στοιχηματίσετε σε ένα αθλητικό πρωτάθλημα;