Kentucky Derby

Λόγω των τεράστιων οπαδών του, ο αγώνας στοιχημάτων με τις περισσότερες συμμετοχές έχει κερδίσει επίσης πολλά ψευδώνυμα. Κάποιοι το αναφέρουν ως «The Run for the Roses», μια νύξη για τα λουλούδια που λαμβάνει ο νικητής. Άλλοι το αναφέρουν ως «Τα πιο γρήγορα/συναρπαστικά δύο λεπτά στον αθλητισμό». Όλη αυτή η αγάπη δείχνει γιατί κάθε λάτρης των σπορ πρέπει να παρακολουθήσει ή να παρακολουθήσει τον συνήθως τηλεοπτικό αγώνα από όλο τον κόσμο.

Η ιππασία είναι ένα από τα παλαιότερα ανταγωνιστικά αθλήματα, που χρονολογείται από το 648 π.Χ. Για πολλούς αιώνες από τότε, ήταν ένα απόθεμα των πλουσίων, εξ ου και το παρατσούκλι του «The Sport of Kings».
Περιλαμβάνει έναν αναβάτη (αναβάτη) και ένα εκπαιδευμένο άλογο που ανταγωνίζονται με άλλους για να ξεπεράσουν μια συγκεκριμένη απόσταση και να πηδήξουν πάνω από καθορισμένα εμπόδια.

Οι ιπποδρομίες παίρνουν πολλές διαφορετικές μορφές, π.χ. ιπποδρομίες επίπεδες, ιπποδρομίες αντοχής, ιπποδρομίες, κ.λπ. Οι κανόνες διαφέρουν επίσης για διαφορετικές κούρσες. Αυτά περιλαμβάνουν τη συμπερίληψη αναπηρίας, κατηγορίες ανά ηλικία και ούτω καθεξής. Το άθλημα έχει αναπτυχθεί τρομερά και έχει πολυάριθμες εκδηλώσεις και φεστιβάλ που προσελκύουν εκατομμύρια φυσικούς και τηλεοπτικούς θεατές σε όλο τον κόσμο. Το άθλημα είναι επίσης πόλο έλξης για παίκτες στοιχηματισμού από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα.

Ιστορία του Ντέρμπι του Κεντάκι

Ιστορία του Ντέρμπι του Κεντάκι

Το Kentucky Derby τρέχει κάθε χρόνο από το 1875. Ήταν ιδέα του συνταγματάρχη Meriwether Lewis Clark Jr., ο οποίος συγκέντρωσε μια ομάδα φίλων για να φτιάξει έναν ιππόδρομο. Το μάθημα ονομάστηκε Churchill Downs, από τον δωρητή της γης στην οποία χτίστηκε.

Από τότε, ο αγώνας διεξάγεται κάθε χρόνο εδώ, με ελάχιστες έως καθόλου τροποποιήσεις στη μορφή και την πίστα του. Μεταδόθηκε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο το 1925 και έκανε μια παρθενική τηλεοπτική εμφάνιση το 1949. Αυτές ήταν κρίσιμες στιγμές για τον αγώνα που μερικές φορές είχε αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες. Σημάδεψαν την αρχή στην άνοδο του πορτοφολιού για το οποίο αγωνίστηκαν οι ανταγωνιστές. Αυτή η ανάπτυξη συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

Η διάσημη Γραμματεία αλόγων κατέχει το ρεκόρ για τον ταχύτερο χρόνο σε ντέρμπι. Ο τρίχρονος σημείωσε το ρεκόρ το 1973 ολοκληρώνοντας την πορεία σε 1:59,4 λεπτά. Η Γραμματεία έγινε ένας από τους πιο επιτυχημένους δρομείς στο τμήμα.

Πρόσφατη ιστορία

Η Βασίλισσα Ελισάβετ II ήταν μεταξύ των αγωνιζόμενων στο αγώνισμα του 2007. Αυτό ανέδειξε πόσο σημαντικό γεγονός είναι το Derby και του έδωσε μια πολύ ευπρόσδεκτη δημοσιότητα. Το 2017, οι Churchill Downs κατέγραψαν ένα πλήθος 158.070 ατόμων καθώς η Always Dream κατέλαβε την πρώτη θέση στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η ενότητα στοιχημάτων δημοσίευσε στοιχήματα αξίας 209,2 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό έδειξε πόση προσοχή δίνουν στο γεγονός οι άνθρωποι που στοιχηματίζουν σε αθλητικά τουρνουά σε σύγκριση με άλλα αθλητικά πρωταθλήματα.

Το 2020, όταν οι περισσότεροι διαγωνισμοί ακυρώθηκαν εντελώς, το μόνο αποτέλεσμα που υπέστη το Κεντάκι ήταν μια μετατόπιση ημερομηνιών από τον Μάιο στον Σεπτέμβριο.

Ιστορία του Ντέρμπι του Κεντάκι
Γιατί είναι δημοφιλές το Kentucky Derby;

Γιατί είναι δημοφιλές το Kentucky Derby;

Το Kentucky Derby είναι ένα από τα μεγάλα αθλητικά τουρνουά με οργανική διαφημιστική εκστρατεία. Αυτό θα περίμενε κανείς από μια εκδήλωση που διασκέδασε τους ανθρώπους χωρίς αποτυχία για 147 χρόνια. Ένας από τους λόγους της δημοτικότητάς του είναι ότι είναι πολιτισμός. Πολλοί άνθρωποι που το παρακολουθούν ακολουθούν μια παράδοση που έχει παραδοθεί για γενιές.

Από εκεί και πέρα, η μαγική ατμόσφαιρα σε κάθε εκδήλωση τραβάει τους θαυμαστές και τους συμμετέχοντες. Οι άνθρωποι έρχονται για να απολαύσουν τη διασκέδαση, τον ανταγωνισμό και το Κεντάκι σε εξωτερικούς χώρους. Μια πλούσια κουλτούρα στοιχηματισμού προσθέτει λάδι στη φλόγα.

Το μαζικό μάρκετινγκ βοήθησε επίσης στο να παρακινηθεί ένας ήδη πρόθυμος ακόλουθος. Από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση, η εκδήλωση είχε ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να ανταγωνίζονται για τα δικαιώματα. Η διαθεσιμότητά του σε πολλές πλατφόρμες προβολής, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών ροών, κάνει την εκδήλωση ακόμα πιο δημοφιλή.

Τα έσοδα από διαφορετικές ροές βοηθούν τους διοργανωτές να κάνουν την εκδήλωση ακόμα καλύτερη. Για παράδειγμα, μπόρεσαν να κρατήσουν ζωντανό το Derby όταν άλλα αθλήματα σταμάτησαν από την πανδημία. Και το έκαναν με ασφάλεια. Αυτός ο κύκλος επιβράβευσης κάνει το Ντέρμπι πάντα γλυκό.

Γιατί οι άνθρωποι λατρεύουν να στοιχηματίζουν στο Ντέρμπι του Κεντάκι

Το απρόβλεπτο των αγώνων τους κάνει μια καλή συγκίνηση. Ο κόσμος ξέρει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να νικήσει τους μπουκ, οπότε το εκμεταλλεύεται. Υπάρχουν επίσης πολλές αγορές για να στοιχηματίσετε εκτός από τον απόλυτο νικητή. Οι αγώνες είναι διαθέσιμοι στις πιο σημαντικές διαδικτυακές τοποθεσίες στοιχημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι αγαπούν τα στοιχήματα σε αθλητικά πρωταθλήματα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές από οπουδήποτε.

Γιατί είναι δημοφιλές το Kentucky Derby;
Πώς να στοιχηματίσετε στο Ντέρμπι του Κεντάκι

Πώς να στοιχηματίσετε στο Ντέρμπι του Κεντάκι

Στοίχημα ιπποδρομίας είναι μια από τις παλαιότερες μορφές στοιχηματισμού και από τις πιο εύκολες. Είτε κάποιος βάζει στοιχήματα διαδικτυακά είτε φυσικά, τα στοιχήματα είναι απλά. Το διαδικτυακό στοίχημα είναι παρόμοιο με το στοίχημα στα καλύτερα πρωταθλήματα eSports. Μερικά δημοφιλή στοιχήματα για τοποθέτηση περιλαμβάνουν:

  • Στοίχημα νίκης: Πρόβλεψη του αλόγου που θα κερδίσει την κούρσα
  • Place bet: Το μέρος όπου θα τερματίσει ένα συγκεκριμένο άλογο
  • Εμφάνιση στοιχήματος: Πρόβλεψη ότι ένα συγκεκριμένο άλογο θα τερματίσει σε οποιαδήποτε από τις τρεις πρώτες θέσεις

Αυτά είναι άμεσα και απλά στοιχήματα, ακόμη και για αρχάριους. Από τα τρία, το στοίχημα νίκης είναι το πιο δύσκολο να προβλεφθεί και έχει την υψηλότερη πληρωμή. Το αντίστροφο είναι το στοίχημα επίδειξης.

  • Exacta Bet: Προβλέψτε τις θέσεις ένα και δύο με τη σωστή σειρά
  • Στοίχημα Quinella: Προβλέψτε τα δύο πρώτα με οποιαδήποτε σειρά

Άλλα στοιχήματα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Trifecta, Super High Five, Pick 3, Pick 4 και Pick 5. Διαφορετικές ιστοσελίδες στοιχημάτων προσφέρουν διαφορετικές αγορές και ελαφρώς ποικίλες αποδόσεις.

Πώς να στοιχηματίσετε στο Ντέρμπι του Κεντάκι
Στρατηγική στοιχηματισμού Kentucky Derby

Στρατηγική στοιχηματισμού Kentucky Derby

Η κατανόηση του τι σημαίνει κάθε στοίχημα είναι το πρώτο βήμα. Οι παίκτες θα πρέπει επίσης να κατανοούν τον κίνδυνο/πιθανότητα κάθε στοιχήματος και να μην εξετάζουν απλώς πιθανά κέρδη. Όσο υψηλότερη είναι η πληρωμή, τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα να κερδίσετε.

Η παρακολούθηση των ειδήσεων για το Ντέρμπι πριν από το γεγονός είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Αυτό παρέχει πληροφορίες για συμβάντα όπως τραυματισμοί, αλλαγές αποδόσεων, καιρικές επιπτώσεις σε διαφορετικά άλογα κ.λπ. Πάνω απ' όλα, οι παίκτες πρέπει πάντα να ακολουθούν το παραδοσιακούς οδηγούς στοιχημάτων; Μην πετάτε χρήματα σε στοιχήματα, πάρτε νηφάλιες αποφάσεις και ξέρετε πότε να σταματήσετε. Και να απολαμβάνετε πάντα το μαγικό Ντέρμπι του Κεντάκι!

Στρατηγική στοιχηματισμού Kentucky Derby