Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για: Betting Lines

Η γραμμή στοιχήματος είναι το σημείο που χωρίζει την ευνοούμενη ομάδα από το αουτσάιντερ σε αθλητικές διοργανώσεις. Οι στοιχηματιστές λαμβάνουν αποδόσεις σε αθλητικούς αγώνες από ένα σύνθετο μαθηματικό μοντέλο ή έναν αλγόριθμο υπολογιστή. Βάσει στατιστικών, οι oddsmakers καθορίζουν το πιθανό περιθώριο νίκης μεταξύ δύο ομάδων, το οποίο βασίζεται στη δύναμη των προηγούμενων εμφανίσεων.

Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης, τα αθλητικά βιβλία συγκρίνουν τις ομάδες για να καθορίσουν ποια ευνοείται να κερδίσει και με ποια διαφορά. Για παράδειγμα, οι παίκτες μπουκ μπορεί να προβλέψουν ότι μια ευνοούμενη ομάδα θα κερδίσει με 10 πόντους. Επομένως, η ομάδα αουτσάιντερ μπορεί να λάβει χάντικαπ 10 πόντων για στοιχηματικούς σκοπούς.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για: Betting Lines
Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher
Όλα για τις γραμμές στοιχημάτων

Όλα για τις γραμμές στοιχημάτων

Οι παίκτες στοιχηματίζουν σε κάθε ομάδα με βάση τις πιθανότητες που διαθέτουν τα αθλητικά βιβλία. Η ανάλυση λαμβάνει επίσης υπόψη την απόδοση των παικτών. Τα αποτελέσματα είναι ακριβή περίπου στο 50 τοις εκατό των περιπτώσεων. Στοιχηματικές αποδόσεις εξελίσσονται συνεχώς και βασίζονται στον τρόπο απόδοσης των ομάδων.

Οι παίκτες του στοιχήματος ελέγχουν τις πιθανότητες για να καθορίσουν τις ενημερωμένες προσδοκίες απόδοσης για τις ανταγωνιστικές ομάδες. Οι μελλοντικές αποδόσεις αλλάζουν συνεχώς και αντικατοπτρίζουν την απόδοση της ομάδας σε όλη τη σεζόν.

Τα αθλητικά βιβλία τείνουν να εμπιστεύονται συμβούλους που προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με πιθανές πιθανότητες με βάση την εμπειρία του κλάδου. Κατά την αναθεώρηση των κατατάξεων που δημιουργούνται από υπολογιστή, οι επαγγελματίες δημιουργοί αποδόσεων παρέχουν μια εκτίμηση των αποδόσεων για το αποτέλεσμα κάθε αθλητικού αγώνα με βάση τις συνολικές επιδόσεις της ομάδας.

Οι επαγγελματίες παίκτες αποδόσεων προσαρμόζουν τη γραμμή στοιχημάτων με βάση προκαθορισμένα κριτήρια, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν τραυματισμούς, πλεονέκτημα εντός έδρας, καιρικές συνθήκες και προγράμματα ταξιδιών της ομάδας. Ακόμη και μια κυρίαρχη παράβαση πάσας μπορεί να παίξει ρόλο στον καθορισμό των αποδόσεων και της επακόλουθης γραμμής στοιχήματος.

Εάν μια ομάδα παίζει συνεχόμενους αγώνες, αυτό το πρόγραμμα μπορεί να επηρεάσει την ανάλυση των αποδόσεων και της γραμμής στοιχημάτων από το αθλητικό στοίχημα.

Όλα για τις γραμμές στοιχημάτων
Πώς λειτουργούν οι γραμμές στοιχήματος;

Πώς λειτουργούν οι γραμμές στοιχήματος;

Αφού οριστούν οι πιθανότητες, το online bookmaker κάνει τις προβλέψεις διαθέσιμες στο κοινό ως «ανοιχτή» ή τις αρχικές αποδόσεις, οι οποίες προβλέπονται για κάθε αγώνα. Οι παίκτες του στοιχήματος αποφασίζουν σε ποια ομάδα θα στοιχηματίσουν με βάση τις πιθανότητες.

Οι στοιχηματιστές θέτουν αρχικά τα όρια στοιχηματισμού σε χαμηλό επίπεδο για να καθορίσουν πώς στοιχηματίζουν οι παίκτες πριν αυξήσουν τα όρια στοιχηματισμού.

Όταν η αγορά για στοιχηματισμό σε έναν συγκεκριμένο αγώνα μεγαλώνει, το αθλητικό στοίχημα μπορεί να προσαρμόσει τις αποδόσεις ή τη γραμμή στοιχημάτων κατά τη διάρκεια του χρονικού πλαισίου πριν από το παιχνίδι με βάση το πόση δράση τζόγου προσελκύουν οι ανταγωνιστικές ομάδες.

Οι κορυφαίες χώρες τυχερών παιχνιδιών περιλαμβάνουν την Αυστραλία, τη Σιγκαπούρη, την Ιρλανδία και τον Καναδά. Στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία τείνουν να έχουν υψηλά ακαθάριστα έσοδα από τυχερά παιχνίδια. Ωστόσο, οι εταιρείες στοιχημάτων σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν γραμμές στοιχημάτων όταν προσφέρουν αποδόσεις σε αυτούς που στοίχημα σε αθλητικούς αγώνες.

Πώς λειτουργούν οι γραμμές στοιχήματος;
Στοίχημα σε χρήμα

Στοίχημα σε χρήμα

Σύμφωνα με οδηγούς αθλητικών στοιχημάτων, το στοίχημα Moneyline είναι μια απλή διαδικασία που έχει δύο έως τρία πιθανά αποτελέσματα. Με δύο ομάδες ή παίκτες σε ένα στοίχημα Moneyline, οι παίκτες επιλέγουν ποιος παίκτης θα κερδίσει.

Για αγώνες ποδοσφαίρου ή MMA, υπάρχει μια τρίτη επιλογή στοιχήματος, που ονομάζεται ισοπαλία, όταν δεν δηλώνεται νικητής ή χαμένος. Οι εφαρμογές Sportsbook προσφέρουν συχνά την κλήρωση ως επιλογή στοιχήματος Moneyline. Άλλοι προσφέρουν ισοπαλία χωρίς επιλογή στοιχήματος. Σε αυτή την περίπτωση, ο παίκτης επιλέγει μια νικητήρια ομάδα ή ανταγωνιστή χωρίς το αποτέλεσμα της κλήρωσης.

Εάν ένας παίκτης του στοιχήματος προβλέψει το σωστό αποτέλεσμα του αγώνα, το αθλητικό στοίχημα θα πληρώσει με βάση τις αποδόσεις. Το στοίχημα Moneyline διαφέρει από τη γραμμή στοιχήματος στο ότι υπάρχει μόνο επιλογή νίκης, ήττας ή ισοπαλίας.

Αγαπημένη

Στο στοίχημα γραμμής χρήματος, οι πιθανότητες θα προβλέψουν την αγαπημένη ομάδα ή παίκτη που θα κερδίσει τον αγώνα. Ένας παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει το ποσό που αναφέρεται στις πιθανότητες να κερδίσει. Για παράδειγμα, σε πιθανότητες -15, ένα άτομο μπορεί να στοιχηματίσει $15 για να κερδίσει $10.

Η πληρωμή είναι $25, η οποία περιλαμβάνει το ποσό πονταρίσματος των $15 συν το ποσό νίκης των $10. Με το στοίχημα Moneyline, η ομάδα ή ο παίκτης που προτιμάται να κερδίσει θα έχει πάντα αποδόσεις με το σύμβολο μείον.

Αουτσάιντερ

Οι τζογαδόροι μερικές φορές προτιμούν να στοιχηματίζουν στο αουτσάιντερ σε ένα online bookmaker, το οποίο είναι ο ανταγωνιστής που είναι λιγότερο πιθανό να νικήσει τον αντίπαλο. Χρησιμοποιώντας $10 ως παράδειγμα μονάδας, ένας παίκτης που στοιχηματίζει στο αουτσάιντερ θα πρέπει να ποντάρει $10 για να κερδίσει $15 και να λάβει μια πληρωμή $25. Στο στοίχημα Moneyline, οι πιθανότητες του αουτσάιντερ εμφανίζονται με το σύμβολο συν, δηλαδή +15.

Ακόμη και

Εάν οι ομάδες είναι τόσο κοντά σε ικανότητες που οι πιθανότητες είναι ζυγές, ένας παίκτης μπορεί να στοιχηματίσει σε ζυγές αποδόσεις. Σε αυτήν την περίπτωση, οι παίκτες του στοιχήματος μπορεί να λάβουν μια πληρωμή $20 σε ένα στοίχημα $10 για Even +10 πιθανότητες.

Στοίχημα σε χρήμα
Τα πάντα για τα στοιχήματα παρολί

Τα πάντα για τα στοιχήματα παρολί

Το στοίχημα Parlay είναι ένα μοναδικό στοίχημα, το οποίο συνδέει επιπλέον μεμονωμένα στοιχήματα μεταξύ τους και εξαρτάται από όλα τα στοιχήματα που κερδίζουν για να κερδίσει ο παίκτης το στοίχημα. Αυτά τα είδη στοιχημάτων προσφέρουν υψηλές αποδόσεις, οι οποίες είναι πολύ περισσότερες από την απλή τοποθέτηση ενός μοναδικού στοιχήματος.

Ο λόγος για το υψηλό κέρδος είναι ότι οι πιθανότητες να κερδίσετε σε τρία στοιχήματα είναι πιο δύσκολο από το να κερδίσετε ένα στοίχημα. Εάν ο παίκτης χάσει μόνο ένα στοίχημα στα συνδεδεμένα στοιχήματα, χάνει τα χρήματα που στοιχηματίζονται σε ολόκληρη την παρολί. Εάν κάποιο από τα μεμονωμένα στοιχήματα στο στοίχημα ισοπαλίας ισοπαλίας, το στοίχημα επανέρχεται σε μειωμένες αποδόσεις ανάλογα με τα αποτελέσματα για όλους τους αγώνες που περιλαμβάνονται στο στοίχημα ισοπαλίας.

Συνήθως, οι συσχετισμένες παρολί είναι περιορισμένες. Τα συσχετισμένα στοιχήματα parlay περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερα στοιχήματα στον ίδιο αγώνα, τα οποία βασίζονται σε παρόμοιο αποτέλεσμα. Τα στοιχήματα σε παρόμοια αποτελέσματα μπορεί να οδηγήσουν σε υψηλές πληρωμές, γι' αυτό οι στοιχηματιστές συχνά περιορίζουν τα συσχετισμένα στοιχήματα parlay για να αποφύγουν σημαντικές απώλειες σε περίπτωση που κερδίσουν πολλοί παίκτες.

Διαφορά

Ένα άλλο στοίχημα parlay είναι ένα στοίχημα σε δύο ή περισσότερους ανταγωνιστές για να κερδίσουν στον ίδιο διαγωνισμό. Οι παίκτες στοιχήματος πολλαπλασιάζουν την πληρωμή για τα παιχνίδια στα οποία ο παίκτης επιλέγει τους σωστούς νικητές. Εάν ο παίκτης που στοιχηματίζει επιλέξει τρεις ομάδες και κερδίσουν και οι τρεις ομάδες, ο bookmaker πληρώνει με τις υψηλότερες αποδόσεις, οι οποίες είναι περισσότερες από ένα μόνο στοίχημα.

Οι παρολί μπορεί να κυμαίνονται από δύο έως δέκα ομάδες σε ένα στοίχημα. Αν και οι παίκτες του στοιχήματος έχουν ανάμεικτες σκέψεις σχετικά με τα οφέλη του στοιχηματικού στοιχηματισμού, εξακολουθεί να είναι ένας δημοφιλής τρόπος για να στοιχηματίσετε στο διαδίκτυο.

Η κερδοφορία εξαρτάται από την ικανότητα του στοιχηματιστή να κερδίσει περισσότερο από το 50 τοις εκατό των στοιχημάτων που έχουν τοποθετηθεί. Στο τέλος, οι παρολί πληρώνουν περισσότερα χρήματα, παρόλο που είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις. Ωστόσο, οι έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να στοιχηματίσουν σε μια παρολί βασισμένη σε εις βάθος έρευνα σε ανταγωνιστικές ομάδες και στην ιστορική ικανότητα ενός μεμονωμένου τζογαδόρου να κερδίζει στοιχήματα παρολί.

Τα πάντα για τα στοιχήματα παρολί
Πώς να διαβάσετε τις γραμμές στοιχημάτων;

Πώς να διαβάσετε τις γραμμές στοιχημάτων;

Οι λάτρεις των σπορ που στοιχηματίζουν σε διαγωνισμούς θα γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν το ποντάρισμα ειδικά για το ποιος θα κερδίσει έναν αγώνα, τα spread πόντους, τα στοιχήματα over & under και μια ποικιλία επιλογών που σχετίζονται με το ποντάρισμα στο φαβορί ή στο αουτσάιντερ. Ακολουθούν παραδείγματα για το πώς να διαβάζετε γραμμές στοιχημάτων σε διάφορα αθλήματα και στοιχήματα.

Γραμμές στοιχημάτων ποδοσφαίρου

Σε ποδόσφαιρο, το σύμβολο μείον υποδεικνύει την ομάδα που ευνοείται να κερδίσει και το σύμβολο συν υποδεικνύει την ομάδα που αναμένεται να χάσει. Το σύμβολο + είναι πάντα μια ένδειξη για το ποια ομάδα είναι το αουτσάιντερ στον διαγωνισμό.

Εάν ένας αριθμός αναγράφεται μετά από το σύμβολο (-) μείον, η ευνοούμενη ομάδα αναμένεται να κερδίσει με αυτόν τον συγκεκριμένο αριθμό σε πόντους. Το Moneyline είναι απλώς οι πιθανότητες των ανταγωνιστών σε έναν αγώνα να κερδίσουν ή να χάσουν.

Είτε 2 προς 1 είτε 5 προς 1, οι πιθανότητες εκφράζουν το αριθμητικό αποτέλεσμα της μαθηματικής ανάλυσης της προβλεπόμενης νίκης ή ήττας μιας ομάδας σε έναν αγώνα. Η γραμμή πονταρίσματος είναι το σημείο μεταξύ των αναμενόμενων πόντων που κερδίζονται ή χάνονται, δηλαδή -15 ή +15. Ωστόσο, στο ποδόσφαιρο, ένας παίκτης του στοιχήματος μπορεί απλώς να στοιχηματίσει σε όποια ομάδα πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει και να μην χρειάζεται να ανησυχεί καθόλου για το spread ή τις αποδόσεις.

Γραμμές στοιχήματος μπάσκετ

Τα Dallas Mavericks Sportsbooks προσφέρουν μια ποικιλία διαφορετικών επιλογών στοιχηματισμού επαγγελματικούς αγώνες μπάσκετ. Στα στοιχήματα NBA, ένας τρόπος στοιχηματισμού είναι το στοίχημα Moneyline, όπου ένας παίκτης επιλέγει τον νικητή του παιχνιδιού. Είναι μια ευρέως αποδεκτή μέθοδος στοιχηματισμού στα αθλητικά στοιχήματα. Οι γραμμές χρημάτων είναι επίσης μια πτυχή των διανομών σημείων. Για παράδειγμα, -55 πιθανότητες σημαίνει ότι ένας παίκτης κερδίζει για κάθε σωστό στοίχημα έναντι των -55 πιθανοτήτων.

Οι παίκτες του στοιχήματος μπορούν επίσης να στοιχηματίσουν ποντάροντας στο συνολικό σκορ ποντάροντας πάνω ή κάτω από το προβλεπόμενο ποσό που δημοσιεύτηκε από τον παίκτη. Εάν το συνολικό σκορ και των δύο ομάδων υπερβεί το προβλεπόμενο ποσό του αθλητικού στοιχήματος στο ακριβές σκορ που επέλεξε και ποντάρισε ο παίκτης, ο παίκτης κερδίζει.

Γραμμές στοιχήματος μπέιζμπολ

Στοίχημα μπέιζμπολ είναι όπως άλλα στοιχήματα Moneyline. Οι παίκτες του στοιχήματος επιλέγουν την αγαπημένη ομάδα επενδύοντας 115 $ σε -115 πιθανότητες για να κερδίσουν 100 $ εάν είναι σωστή. Η πληρωμή περιλαμβάνει $215, που είναι ένας συνδυασμός του ποσού που ποντάρισε ο παίκτης των $115 συν το ποσό του κέρδους των $100.

Η κλίμακα κερδών αντιπροσωπεύει το ακριβές ποσό που στοιχηματίζει ο παίκτης στην ευνοούμενη ομάδα ή το αουτσάιντερ. Ωστόσο, οι πιθανότητες αντιπροσωπεύουν πάντα τη βασική γραμμή μιας νίκης $100. Οι προμήθειες αθλητικών στοιχημάτων εμφανίζονται όταν ένας αγαπημένος αγωνιζόμενος χάνει.

Εάν το φαβορί χάσει, ο μπουκ πληρώνει στον αουτσάιντερ, βγάζοντας κέρδος από το μεγαλύτερο spread του φαβορί. Εάν το φαβορί κερδίσει, το αθλητικό τετράδιο δεν έχει κανένα κέρδος. Εάν το φαβορί έχει τις βέλτιστες πιθανότητες να κερδίσει, είναι απίθανο το αθλητικό στοίχημα να έχει κέρδος. Ωστόσο, ο αθλητικός στοιχηματισμός παρέχει αποδόσεις σε χιλιάδες αγώνες κάθε μήνα. Οι νίκες και οι ήττες εξισώνονται, επιτρέποντας στο αθλητικό στοίχημα να κερδίσει συνολικά.

Γραμμές στοιχημάτων ιπποδρομιών

Σε ιπποδρομίες, οι πιθανότητες είναι απλές στην κατανόηση. Όσο περισσότερα χρήματα στοιχηματίζουν οι παίκτες, τόσο μικρότερες είναι οι πιθανότητες. Οι πιθανότητες δείχνουν το αναμενόμενο κέρδος έναντι του ποσού που επενδύθηκε. Σε πιθανότητες 10-1, ο παίκτης μπορεί να αναμένει να κερδίσει $10 για κάθε δολάριο που στοιχηματίζεται. Ακόμη και τα χρήματα δίνουν στον στοιχηματιστή 2 $ για κάθε 2 $ που στοιχηματίζεται για μια συνολική απόδοση 4 $.

Μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να καταλάβουν οι νέοι παίκτες στοιχηματισμού πώς να στοιχηματίζουν σε αθλήματα. Παρόλο που ορισμένα αθλήματα προσφέρουν παρόμοιες αποδόσεις για ποντάρισμα, όπως το ποντάρισμα στον κατ' ευθείαν νικητή, πάνω και κάτω από τους συνολικούς πόντους ή το spread των πόντων, υπάρχουν άλλα αθλήματα με πιο απλοποιημένες ή απαιτητικές επιλογές στοιχηματισμού. Για τον παίκτη, η κατανόηση των πιθανοτήτων και η έρευνα των ανταγωνιστών θα βοηθήσει στην επιλογή του νικητή.

Πώς να διαβάσετε τις γραμμές στοιχημάτων;
About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou

Τελευταίες ειδήσεις

Τι πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα NASCAR
2023-03-22

Τι πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα NASCAR

Με μια τεράστια βάση θαυμαστών στη Βόρεια Αμερική και πολλούς αγώνες που πραγματοποιούνται σχεδόν εβδομαδιαία σε διάφορες πίστες από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Νοεμβρίου, το στοίχημα NASCAR είναι μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές στοιχήματος για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο απόλυτος οδηγός στοιχηματισμού Super Bowl για να προετοιμαστείτε
2023-03-08

Ο απόλυτος οδηγός στοιχηματισμού Super Bowl για να προετοιμαστείτε

Θα υπάρχουν πολλά χρήματα που θα στοιχηματιστούν νόμιμα στο Super Bowl του 2023 αφού ο αγώνας του 2022 σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Την τελευταία φορά, στο Super Bowl LVI, οι Los Angeles Rams επικράτησαν των Cincinnati Bengals με 23-20.

Ημιτελικοί Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 - Αργεντινή εναντίον Κροατίας
2022-12-12

Ημιτελικοί Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 - Αργεντινή εναντίον Κροατίας

Η τελευταία εβδομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 πλησιάζει και απομένουν μόνο 4 ομάδες!