Οδηγοί

May 17, 2023

Ο απόλυτος οδηγός για τη διαχείριση του bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Για να επιτύχετε μακροπρόθεσμη οικονομική επιτυχία ως παίκτης στοιχηματισμού σε αθλήματα, χρειάζεστε κάτι περισσότερο από μια απλή ικανότητα για την επιλογή νικητών. Χρειάζεστε επίσης μια σταθερή κατανόηση της διαχείρισης των χρημάτων σας ενώ στοιχηματίζετε σε αθλήματα.

Ο απόλυτος οδηγός για τη διαχείριση του bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Ας υποθέσουμε ότι είναι Κυριακή απόγευμα και παρακολουθείτε το βραδινό ποτό της ποδοσφαιρικής δράσης της ημέρας. Πίσω το αουτσάιντερ που έχει μειωθεί κατά έξι πόντους με οκτώ λεπτά να απομένουν για το παιχνίδι. Στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, καθώς η ομάδα σας τρέχει στο γήπεδο, κρατάτε τα δάχτυλά σας σταυρωμένα και προσεύχεστε για μια θαυματουργή επιστροφή.

Και σίγουρα, μια τρομερή επιστροφή στο τέταρτο δεκάλεπτο οδήγησε στη μεγαλύτερη νίκη της ημέρας για τον σύλλογό σας.

Μόλις κερδίσατε πολλά χρήματα. και τώρα τι? Χρησιμοποιώντας τακτικές διαχείρισης χρημάτων, μπορεί να αυξήσετε τις πιθανότητες να συνεχίσετε να κερδίζετε ενώ μειώνετε τους κινδύνους να τα χάσετε όλα. Όλοι οι επιτυχημένοι τζογαδόροι θα πρέπει να χρησιμοποιούν αυτές τις ισχυρές στρατηγικές για τη διαχείριση των κεφαλαίων τους.

Εδώ, θα βρείτε μια ολοκληρωμένη στρατηγική διαχείρισης bankroll στα αθλητικά στοιχήματα, με απλές συμβουλές, δοκιμασμένες και αληθινές τακτικές και χρήσιμες υπενθυμίσεις για πράγματα όπως περιορισμοί νίκης και ήττας.

Πώς διαχειρίζεστε το στοίχημά σας;

Η διαχείριση τραπεζογραμματίων είναι ένα θέμα που απαιτεί κατανόηση της φράσης "bankroll" για να μπορέσετε να προχωρήσετε σε άλλα θέματα. Το bankroll ενός αθλητικού στοιχηματισμού είναι τα χρήματα που έχουν διαθέσιμα για στοιχηματισμό.

Μια κοινή συμβουλή είναι να μην βάζετε ποτέ περισσότερα χρήματα από αυτά που αντέχετε να χάσετε.

Όταν εξετάζουν αυτόν τον ισχυρισμό, πολλοί αθλητικοί τζογαδόροι αφιερώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό μόνο για στοιχηματισμό. Μόλις αποφασίσετε σε πόσα χρήματα θα στοιχηματίσετε, μπορείτε να αρχίσετε να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά το bankroll σας. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καθορίσετε κάποιες οδηγίες για τον εαυτό σας σχετικά με το πώς και πού να ξοδέψετε τα χρήματά σας ενώ στοιχήματα σε αθλήματα.

Τόσο η παρακολούθηση μονάδων όσο και η παρακολούθηση στοιχημάτων αποτελούν βασικά στοιχεία της αποτελεσματικής διαχείρισης του bankroll. Μπορείτε να επιτύχετε το σωστό μέγεθος bankroll και τους στόχους σας μέσω της χρήσης μιας ποικιλίας εργαλείων διαχείρισης bankroll. Βελτιστοποιήστε το στοιχηματικό σας bankroll για να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας και να περιορίσετε τις απώλειές σας. Τόσο οι ερασιτέχνες όσο και οι έμπειροι επαγγελματίες μπορούν να επωφεληθούν από την ανάγνωση αυτού.

Γιατί πρέπει να διαχειριστείτε το bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Το να είσαι καλός παίκτης αθλητικών στοιχημάτων απαιτεί γνώση της βιομηχανίας αθλητικών στοιχημάτων και ένα σύστημα διαχείρισης bankroll - πρέπει να κατανοήσεις πώς να διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου για να έχεις ένα ευημερούν μέλλον στο καλύτερες ιστοσελίδες αθλητικών στοιχημάτων. Υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ του τρόπου διαχείρισης των οικονομικών σας και του επιπέδου επιτυχίας σας.

Η διαχείριση του bankroll έχει διάφορα πλεονεκτήματα. Βοηθά να αντιμετωπίσετε μια τάση χαμένων, σας προστατεύει από το να ανατινάξετε ολόκληρο το bankroll σας σε ένα μόνο παιχνίδι και σας εμποδίζει να στοχεύσετε στο μεγάλο σκορ.

Αυτοί είναι μόνο λίγοι από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους η καλή διαχείριση του bankroll μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε χρήματα στοιχηματίζοντας σε αθλήματα.

Πόσο να ξεκινήσετε με το bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Ο καθορισμός ενός ορίου στοιχηματισμού bankroll είναι το πρώτο βήμα για τη διαχείριση των χρημάτων σας κατά την τοποθέτηση στοιχημάτων. Ένα bankroll, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, είναι ένα χρηματικό ποσό που προορίζεται μόνο για στοιχηματισμό.

Αν θέλετε να στοιχηματίσετε χρήματα με λογική, πρέπει να κρατήσετε αυτά τα χρήματα χωριστά από άλλα ταμεία. Πόσα μετρητά πρέπει να βάλετε στο bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα τώρα που ξέρετε ότι πρέπει να το κάνετε;

Όλα εξαρτώνται από το πόσα χρήματα χρειάζεστε για να τα βγάλετε πέρα. Θα πρέπει να στοιχηματίζετε μόνο με χρήματα που μπορεί να κινδυνεύετε να χάσετε.

Πόσα χρήματα πρέπει να ποντάρετε σε κάθε παιχνίδι;

Εάν αυτός ήταν ένας ιδανικός κόσμος, θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε τεράστια bankrolls και να ρισκάρουμε με σιγουριά περίπου το 1% αυτών σε κάθε στοίχημα. Σε κάθε περίπτωση, αυτή η στρατηγική διαχείρισης bankroll δεν είναι η καλύτερη για αρχάριους παίκτες.

Εάν έχετε $1.000 bankroll, που δεν είναι μικρό ποσό, θα ρισκάρετε μόνο $10 σε κάθε στοίχημα με 1%. Αυτός δεν είναι ο πιο ελκυστικός τρόπος για να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι.

Ενώ η αύξηση του επιπέδου επιθετικότητάς σας με λιγότερο bankroll είναι εντάξει, δεν συνιστάται να αυξήσετε το ποντάρισμά σας σε περισσότερο από το 5% του συνολικού σας bankroll. Περισσότερο από αυτό ζητάει κόπο. Το 2,5% είναι μια αξιοπρεπής μέση λύση.

Είτε επιλέξετε 1%, 5%, είτε έναν αριθμό ενδιάμεσα, αυτό το ποσοστό θα χρησιμεύσει ως "μέγεθος μονάδας" στο μέλλον.

Τι είναι οι μονάδες στοιχήματος;

Οι παίκτες στοιχηματισμού μπορούν πιο εύκολα να αξιολογήσουν την απόδοσή τους χρησιμοποιώντας μονάδες σε σχέση με άλλους παίκτες. Άλλωστε, συγκρίνοντας ποιος παίκτης έχει κερδίσει περισσότερα χρήματα τζόγος στο NFL Θα ήταν άδικο εάν ένας παίκτης είχε $10.000 bankroll και ένας άλλος είχε μόνο $500 προϋπολογισμό. Ένας παίκτης με υψηλότερο bankroll μπορεί να έχει πολύ πιο φτωχό ρεκόρ από έναν με μικρότερο, ωστόσο εξακολουθεί να είναι μπροστά οικονομικά λόγω του μεγαλύτερου ποσού των κερδών του.

Η προσαρμογή του μεγέθους της μονάδας σάς επιτρέπει να δείτε πόσο προηγείστε από το μέσο ποντάρισμά σας. Το ένα θα ήταν έως και πέντε μονάδες εάν το μέγεθος της μονάδας τους ήταν 100 $ και ανέβαιναν 500 $. Αυτή η μέθοδος σάς επιτρέπει επίσης να προβάλλετε μελλοντικά κέρδη καθώς αυξάνεται το μέγεθος της μονάδας σας.

Πώς να βρείτε τη στρατηγική διαχείρισης Bankroll για τις ανάγκες σας

Δεν χρειάζεται να στοιχηματίζετε το ίδιο ποσό σε κάθε παιχνίδι. Μπορείτε να προσαρμόσετε το χαρτοφυλάκιο αθλητικών στοιχημάτων σας για να ταιριάζει με τη μέθοδο στοιχηματισμού που προτιμάτε, επιλέγοντας από πολλές διαφορετικές προσεγγίσεις.

Επίπεδο μοντέλο στοιχήματος

Παρά την φαινομενική απλότητά του, αυτή είναι η πιο αλάνθαστη μέθοδος διαχείρισης των χρημάτων σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε για ένα μέγεθος μονάδας και να ποντάρετε αυτό το ποσό σε κάθε στοίχημα. Δεν έχει σημασία πόσο στοιχηματίσατε πρόσφατα, πόσο σίγουροι είστε ή ποιες είναι οι πιθανότητες.

  • Για να αποφασίσετε μεταξύ των προσεγγίσεων "να κερδίσετε" και "ρίσκο", η μόνη σας σκέψη θα πρέπει να είναι ό,τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας. Η χρήση της στρατηγικής "να κερδίζεις" απαιτεί την εξέταση του χυμού για να κερδίσεις μία μονάδα. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να ρίξετε 1,1 μονάδες για να κερδίσετε 1,0 όταν στοιχηματίζετε σε ένα κανονικό στοίχημα με αποδόσεις -110.
  • Όταν χρησιμοποιείτε τη στρατηγική κινδύνου, δεν στοιχηματίζετε αρκετές μονάδες για να καλύψετε την επαγρύπνηση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βάλετε 1,0 μονάδες σε ένα στοίχημα -110 για να κερδίσετε 0,91 μονάδες εάν κερδίσατε.

Το στοίχημα σε αουτσάιντερ με γραμμές χρημάτων είναι επικίνδυνο για τον ίδιο λόγο. 

  • Εάν θέλετε να στοιχηματίσετε μια επίπεδη 1,0 μονάδες, μπορείτε ή μπορείτε να στοιχηματίσετε ακριβώς αρκετά για να κερδίσετε 1,0 μονάδες. Εάν θέλετε να στοιχηματίσετε σε ένα αουτσάιντερ με αποδόσεις +250, έχετε δύο επιλογές: ρίσκο 1,0 μονάδων για την ευκαιρία να κερδίσετε 2,5 μονάδες ή κίνδυνος 4,0 μονάδων για την πιθανότητα να κερδίσετε 1,0 μονάδες.
  • Όταν τοποθετούν ένα στοίχημα, οι περισσότεροι παίκτες προτιμούν την προσέγγιση "να κερδίσω" στα spread και την προσέγγιση "ρίσκου" σε αουτσάιντερ της γραμμής χρήματος, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε στρατηγική σας βοηθά να νιώθετε πιο άνετα.

Το πρωταρχικό πλεονέκτημα αυτής της στρατηγικής είναι ότι προστατεύει το bankroll σας, ενώ εξακολουθεί να εγγυάται μια απόδοση εάν το ποσοστό κέρδους σας είναι υψηλότερο από το νεκρό σημείο.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή η στρατηγική απαιτεί τακτικές αξιολογήσεις bankroll. Εάν έχετε κερδίσει ή χάσει σημαντικό αριθμό μονάδων, εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε ανάλογα το μέγεθος των μονάδων σας.

Μοντέλο εμπιστοσύνης:

Όταν αισθάνεστε σίγουροι για έναν αγώνα, το μοντέλο εμπιστοσύνης σας επιτρέπει να στοιχηματίσετε. Ενώ εξακολουθεί να συνιστάται ένα στοίχημα 1,0 μονάδων, η αύξηση του πονταρίσματός σας σε 2,0 ή 3,0 μονάδες είναι περιστασιακά αποδεκτή. Δεν υποστηρίζουμε την αύξηση του μεγέθους της μονάδας σας πάνω από αυτό, εκτός εάν έχετε δείξει σταθερή ικανότητα να κάνετε τα στοιχήματά σας με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Πριν λάβετε μια τελική απόφαση, είναι συνετό να βάλετε αυτό το μοντέλο στους ρυθμούς του. Αυτό, ευτυχώς, δεν είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί. 

  • Θα πρέπει να παρακολουθείτε τα στοιχήματά σας σε ένα υπολογιστικό φύλλο, ανεξάρτητα από το σύστημα στοιχημάτων σας, και θα πρέπει επίσης να αρχίσετε να σημειώνετε το επίπεδο εμπιστοσύνης σας σε κάθε στοίχημα σε μια κλίμακα εμπιστοσύνης 1–3. 
  • Μπορείτε να δείτε το ιστορικό σας για κάθε ποσό στοιχήματος, ακόμα κι αν ποντάρετε πάντα τον ίδιο αριθμό μονάδων. Είναι πολύ λογικό να αυξήσετε το ποσό του στοιχήματός σας εάν τα στοιχήματά σας με τη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση έχουν πολύ καλύτερο ιστορικό από αυτά που έχετε λιγότερο σιγουριά.
  • Επιπλέον, το μοντέλο εμπιστοσύνης επιτρέπει το περιστασιακό στοίχημα μισής μονάδας. Αυτό είναι πιο αποτελεσματικό όταν στοιχηματίζετε σε αουτσάιντερ ή παρέι με μεγάλη πιθανή πληρωμή.

Μοντέλο ποσοστού

Συγκρίσιμο με το σύστημα επίπεδων στοιχημάτων είναι το μοντέλο ποσοστού. Η μόνη σημαντική αλλαγή είναι ότι το μέγεθος της μονάδας σας θα εξαρτηθεί από το bankroll σας αντί να είναι προκαθορισμένο. Οι αρχικές αριθμητικές συγκρίσεις θα πρέπει να είναι κοντινές, αλλά το μέγεθος της μονάδας σας θα αλλάξει πολύ πιο γρήγορα από το επίπεδο μοντέλο.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα θεωρητικό bankroll $1.000 ως παράδειγμα.

  •  Είτε σταθερό είτε με βάση το ποσοστό, το αρχικό σας στοίχημα θα είναι 25 $ εάν η επιθυμητή τυπική μονάδα σας είναι 2,5%. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν. 
  • Τα αρχικά 1.025 $ στο bankroll σας θα αυξηθούν σε 1.025 $ εάν κερδίσετε το πρώτο σας στοίχημα. 
  • Το επόμενο στοίχημα θα σας κοστίσει 25,63 $, ή 2,5% αυτού του ποσού.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της τακτικής είναι ότι αξιοποιεί τα hot σερί, ένα σύνηθες φαινόμενο στα αθλητικά στοιχήματα. Μετά από κάθε νικηφόρο στοίχημα, αυξάνετε το ποντάρισμά σας κατά ένα κατάλληλο ποσό, το οποίο ενισχύει την πιθανή σας απόδοση κατά τη διάρκεια των νικηφόρων σερί.

Το μειονέκτημα είναι ότι η απόδραση από μια δυσάρεστη κατάσταση μπορεί να είναι πιο δύσκολη. Το μέγεθος του στοιχήματός σας θα μειωθεί εάν τα χρήματά σας πέσουν κάτω από το αρχικό ποσό εκκίνησης. Ως αποτέλεσμα, ο χρονισμός του νικηφόρου σερί σας γίνεται πιο κρίσιμος από ό,τι ήταν στο παράδειγμα της σταθερής μονάδας. Λόγω της μεγαλύτερης τυπικής απόκλισης, αυτή είναι μια πιο επικίνδυνη στρατηγική.

Μοντέλο Κριτηρίου Kelly

Το μοντέλο Kelly Criteria είναι σαν μια υπερτροφοδοτούμενη έκδοση του μοντέλου εμπιστοσύνης. Ο στόχος σας είναι να υπολογίσετε το ακριβές ποσοστό κέρδους σας για κάθε ποντάρισμα αντί να δίνετε απλώς ένα επίπεδο εμπιστοσύνης σε κάθε επιλογή. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιούσατε αυτό το νούμερο στον ακόλουθο υπολογισμό για να υπολογίσετε το ακριβές ποσό του bankroll σας που θα έπρεπε να παίζει οποιαδήποτε στιγμή:

Ο απόλυτος οδηγός για τη διαχείριση του bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Η φόρμουλα μπορεί να φαίνεται περίπλοκη με την πρώτη ματιά, αλλά είναι μάλλον απλή. Ας εξετάσουμε ένα φτιαγμένο σενάριο.

Ο υπολογισμός μπορεί να μοιάζει κάπως έτσι αν νομίζατε ότι είχατε 55% πιθανότητα να κερδίσετε ένα κανονικό στοίχημα -110:

Ο απόλυτος οδηγός για τη διαχείριση του bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Χρησιμοποιώντας το κριτήριο Kelly, αυτό μεταφράζεται σε κίνδυνο 5,5% για ολόκληρο το bankroll σας.

Το πρόγραμμα θα σας συμβουλεύσει ένα μεγαλύτερο στοίχημα εάν και μόνο εάν το επίπεδο εμπιστοσύνης σας ή οι πιθανότητες του στοιχήματος σας βελτιωθούν. Δεν είναι ασυνήθιστο τα στοιχεία αυτά να είναι κάπως τολμηρά.

Ας υποθέσουμε ότι πιστεύετε ότι ένας αουτσάιντερ +200 έχει 50% πιθανότητες να κερδίσει. Έτσι μπορεί να φαίνεται ο προκύπτων τύπος:

Ο απόλυτος οδηγός για τη διαχείριση του bankroll σας για αθλητικά στοιχήματα

Το μοντέλο κριτηρίων Kelly συνιστά ένα εκπληκτικά υψηλό μέγεθος στοιχήματος 25% του bankroll σας υπό ορισμένες συνθήκες.

Γι' αυτό η ακρίβεια στην εκτίμηση των πιθανοτήτων επιτυχίας είναι ζωτικής σημασίας. Θα χάσετε ένα σημαντικό μέρος των χρημάτων σας εάν κάνετε λάθος.

Δεν πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική εκτός και αν έχετε κάνει πολλές εργασίες για το πόσο καλά μπορείτε να εκτιμήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε, και ακόμη και τότε, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μια προσαρμοσμένη έκδοση του αλγορίθμου.

Τα κριτήρια Kelly χρησιμοποιούνται συνήθως από επαγγελματίες παίκτες στοιχηματισμού, με πολλούς να επιλέγουν να στοιχηματίσουν μόνο ένα κλάσμα του συνιστώμενου ποσού. Ωστόσο, αυτό θα σας προστατεύσει από το να χάσετε όσο τα τυπικά μοντέλα επίπεδων στοιχημάτων ή ποσοστιαίων στοιχημάτων.

Συμβουλές διαχείρισης κεφαλαίων αθλητικών στοιχημάτων

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το κέρδος των αθλητικών στοιχημάτων σας. 

Επιμείνετε στα οικονομικά σας όρια

Το να γνωρίζετε πότε πρέπει να σταματήσετε το στοίχημα είναι κρίσιμη γνώση για τον περιστασιακό στοιχηματιστή. Εάν στοιχηματίσετε, ρισκάρετε μόνο ό,τι έχετε την πολυτέλεια να χάσετε. Με αυτόν τον τρόπο, ό,τι κι αν συμβεί, μπορείτε να χαλαρώσετε και να περάσετε καλά χωρίς να ανησυχείτε πολύ για μια σειρά από κακή τύχη. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το να περνάτε καλά είναι ο κύριος στόχος. Ποτέ δεν είναι διασκεδαστικό να παίζετε χρήματα που δεν μπορείτε να διακινδυνεύσετε να χάσετε.

Δημιουργήστε ένα ξεχωριστό ταμείο για στοιχήματα

Αυτή είναι μια κρίσιμη συμβουλή που πολλοί παίκτες στοιχηματισμού ακούνε αλλά δεν ακολουθούν ποτέ. Αφήστε στην άκρη ένα σταθερό ποσό κεφαλαίων εβδομαδιαία ή μηνιαία και αποφύγετε να ξοδέψετε περισσότερα από αυτό για στοιχήματα.

Είναι απλό να χάσετε τα ίχνη των κερδών ή των ζημιών σας όταν πρέπει να βγάζετε χρήματα από την τσέπη σας κάθε φορά που στοιχηματίζετε. Χωρίς προσεκτική παρακολούθηση, το στοίχημα μπορεί γρήγορα να γίνει σοβαρή εξάντληση των πόρων σας.

Ποτέ μην παίρνετε χρήματα από το σύνολο του τραπεζικού σας λογαριασμού

Οι πιο επιτυχημένοι παίκτες στον αθλητισμό το κάνουν επειδή γνωρίζουν ότι ένα αυξανόμενο bankroll είναι απαραίτητο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία. Ένας σημαντικός τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι να διατηρούν σταθερό bankroll και να μην ξοδεύουν τα κέρδη τους.

Εάν στοιχηματίζετε σε αθλήματα μόνο για διασκέδαση, τότε ένα σημαντικό μέρος αυτής της απόλαυσης θα πρέπει να προέρχεται από το να ξοδεύετε τυχόν κέρδη σε κάτι άλλο διασκεδαστικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αφαιρέσετε περισσότερα χρήματα από το bankroll σας από ό,τι συνήθως, εάν είστε απλώς ένας σπάνιος παίκτης.

Ωστόσο, εάν θέλετε να βελτιωθείτε ως παίκτης στοιχηματισμού και τελικά να κάνετε μεγάλες νίκες, πρέπει να αποθηκεύσετε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κέρδη σας στο bankroll σας. Στον κόσμο του τζόγου, τα μετρητά είναι ανάλογα με τα πυρομαχικά. όσο περισσότερα έχετε, τόσο περισσότερο κακό μπορείτε να κάνετε με τα στοιχήματά σας.

Τεκμηριώστε τα πάντα σχολαστικά

Εάν δεν παρακολουθείτε τα κέρδη και τις ζημίες σας, οι προσπάθειες διαχείρισης του bankroll θα είναι μάταιες. Αν και μπορεί να φαίνεται προφανές, αυτή είναι μια στρατηγική που δεν χρησιμοποιείται σοβαρά στον κόσμο του αθλητικού στοιχήματος.

Μια απλή και γρήγορη προσέγγιση για τη διατήρηση καρτελών στο παρελθόν του στοιχήματος είναι να διατηρείτε αρχείο με τα χρήματα και τα στοιχήματά σας. Τα προηγούμενα στοιχήματά σας μπορεί να αναλυθούν με αυτόν τον τρόπο, ρίχνοντας φως στις αιτίες των νικών και των ήττων σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Excel για αυτό ή ένα δοκιμασμένο σημειωματάριο.

Εξετάστε τις πηγές της οικονομικής σας επιτυχίας. Σε ποιο βαθμό κερδίζετε από τα στοιχήματα σε συγκεκριμένα αθλήματα, ομάδες και στοιχήματα; Το άλλο ερώτημα είναι: πού αναμένετε να υποστείτε τη μεγαλύτερη απώλεια; Χρειάζεται προσπάθεια, αλλά μπορείτε να κάνετε μια σημαντική διαφορά στο τελικό σας αποτέλεσμα εάν παίξετε με τα δυνατά σας σημεία και αποφύγετε τις αδυναμίες σας.

Τι σημαίνει Stop Loss;

Όταν πρόκειται για αθλητικό στοίχημα, το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να καταλάβεις πότε πρέπει να σταματήσεις. Σας προτείνουμε στοίχημα με ευθύνη και διαβάστε προσεκτικά τις παρακάτω συμβουλές: 

  • Τα όρια απωλειών είναι το μέγιστο ποσό χρημάτων που είναι διατεθειμένος να χάσει ένας επενδυτής σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Όταν οι απώλειές σας υπερβούν αυτό το ποσό, δεν θα παίζετε πλέον. 
  • Για παράδειγμα, εάν επιτρέψετε στον εαυτό σας 100 $ να παίξει και να τα χάσει όλα σε μια μέρα, δεν θα στοιχηματίσετε ξανά. Το να έχετε την πειθαρχία να δημιουργήσετε ένα σχέδιο ορίου stop-loss σας βοηθά να αποφύγετε να χάσετε όλα τα χρήματά σας πολύ σύντομα.
  • Δεν έχουν όλοι ένα όριο απώλειας όταν στοιχηματίζουν σε αθλήματα για να αποτρέψουν τον εαυτό τους από το να χάσουν χρήματα γρήγορα. Είναι εύκολο να εισαγάγετε στοιχεία πιστωτικής κάρτας και να σπαταλήσετε χρήματα για τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο, επομένως είναι σημαντικό να ανακαλύψετε ρεαλιστικές μεθόδους για να είστε φειδωλοί.

Ακολουθώντας τις προηγούμενες οδηγίες μας και διατηρείτε ένα ξεχωριστό στοιχηματικό bankroll θα σας φέρει σε πολύ πιο ισχυρή θέση. Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, αυτές οι προτάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν.

  1. Εάν θέλετε να στοιχηματίσετε με μετρητά, είναι καλύτερο να κρατάτε αυτά τα μετρητά χωριστά από τα άλλα χρήματά σας και σε σφραγισμένο φάκελο. 
  2. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια τραπεζική κάρτα για στοιχήματα, συνιστάται να δημιουργήσετε έναν ξεχωριστό λογαριασμό για αυτόν τον σκοπό.

Η θέσπιση ορίου stop-loss είναι μια τεχνική για την προστασία του στοιχηματικού κεφαλαίου σας, ανεξάρτητα από τη στρατηγική που επιλέγετε να εφαρμόσετε. Υπάρχουν δύο τύποι ορίων stop-loss. 

Stop Loss συνεδρίας

Μπορείτε να ελέγξετε πόσα χρήματα ξοδεύετε στον τζόγο, αν διαιρέσετε το χρόνο σας σε διακριτές περιόδους. Ένας τυπικός αθλητικός παίκτης θα αφήσει στην άκρη 200 $ για την ημέρα και θα διανείμει αυτά τα χρήματα σε είκοσι διαφορετικά στοιχήματα σε παιχνίδια ή γραμμές.

Να θυμάστε ότι αν σκοπεύετε να στοιχηματίζετε σε αθλήματα όλη την ημέρα, μπορεί να θέλετε να παίξετε σε πολλές συνεδρίες για να έχετε επαρκή κεφάλαια για να συνεχίσετε να παίζετε ακόμα κι αν έχετε κακή αρχή.

Μόλις φύγουν τα χρήματα της συνεδρίας σας, σταματήστε τον τζόγο μέχρι να ανακάμψετε οικονομικά.

Stop Win Limit

Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, το να ξέρεις πότε πρέπει να το αποσύρεις όταν είσαι μπροστά είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις πότε να φύγεις όταν είσαι πεσμένος.

Ακόμα και ο πιο τυχερός θα ξεμείνει από τύχη κάποια στιγμή, επομένως είναι συνήθως καλύτερο να κάνετε εξαργύρωση ενώ είστε ξυπνητοί. Ο καθορισμός ορίων stop-win είναι μια φανταστική μέθοδος για να εκπαιδεύσετε τον αυτοέλεγχό σας, που θα σας εξυπηρετήσει καλά σε κάθε τύπο αθλητικού στοιχήματος.

Εάν αποφασίσετε για έναν μεγάλο αριθμό-στόχο και τυχαίνει να τον πετύχετε, μπορείτε να σταματήσετε να στοιχηματίζετε και να περάσετε την υπόλοιπη ημέρα μετρώντας τις νίκες σας.

Τελικές σκέψεις

Η ανάγνωση και η αφομοίωση αυτού του άρθρου θα παράσχει μια σταθερή βάση για τις βασικές αρχές μιας στρατηγικής διαχείρισης bankroll στο αθλητικό στοίχημα.

Δεν μπορούμε να τονίσουμε αρκετά αυτό το σημείο: η καλή διαχείριση χρημάτων στον τζόγο θα αποφέρει τεράστιες ανταμοιβές. Όχι μόνο θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε χρήματα, αλλά θα κάνει τα αθλητικά στοιχήματα πολύ λιγότερο αγχωτικά συνολικά.

Η ικανότητα παρακολούθησης της προόδου αντικειμενικά είναι ένα άλλο πλεονέκτημα της καλής οικονομικής διαχείρισης. Μπορεί να είστε πολύ πιο ρεαλιστές για τα αποτελέσματά σας εάν γνωρίζετε ακριβώς πόσα κερδίσατε και πόσα χάσατε σε έναν συγκεκριμένο μήνα.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou
ThunderPick
Μπόνους 2.000$

Τελευταίες ειδήσεις

Dive Into the Thrill: Οι επερχόμενες επιλογές του Doubledogdare Stakes του Keeneland
2024-04-18

Dive Into the Thrill: Οι επερχόμενες επιλογές του Doubledogdare Stakes του Keeneland

Ειδήσεις