Πώς να στοιχηματίσετε

March 22, 2023

Τι πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα NASCAR

Dimitris Vasiliou
WriterDimitris VasiliouWriter
ResearcherMatteo BianchiResearcher

Με μια τεράστια βάση θαυμαστών στη Βόρεια Αμερική και πολλούς αγώνες που πραγματοποιούνται σχεδόν εβδομαδιαία σε διάφορες πίστες από τον Φεβρουάριο έως τις αρχές Νοεμβρίου, το στοίχημα NASCAR είναι μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές στοιχήματος για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τι πρέπει να ξέρετε για το στοίχημα NASCAR

Η NASCAR διαθέτει πολλές σειρές και μορφές αγώνων, με τις σειρές Truck Series, Xfinity Series και Cup Series να είναι οι πιο δημοφιλείς. Όλες αυτές οι ιπποδρομίες είναι διαθέσιμες για στοιχήματα NASCAR στα περισσότερα bookmakers.

Δεν είναι δύσκολο να μάθετε πώς να στοιχηματίζετε στο NASCAR εάν παρακολουθείτε συγκεκριμένα πράγματα κάθε εβδομάδα. Για όσους θέλουν να ξεκινήσουν τις περιπέτειες στοιχηματισμού τους, ακολουθούν μερικές συμβουλές και προτάσεις στοιχηματισμού από ειδικούς NASCAR για να σας βοηθήσουν.

Πώς να προετοιμαστείτε για στοιχήματα NASCAR

Για να πετύχετε στο στοίχημα NASCAR, πρέπει να γνωρίζετε πώς οι εξελίξεις τις εβδομάδες πριν από ένα γεγονός μπορούν να αλλάξουν το αποτέλεσμα. 

Οι περισσότεροι bookmakers ανακοινώνουν τις αποδόσεις NASCAR στην αρχή της εβδομάδας. Οι ομάδες του Sprint Cup Series προκρίνονται και πραγματοποιούν επιπλέον προπονήσεις μόλις ανοίξουν οι πύλες.

Τόσο οι οδηγοί όσο και οι ομάδες χρησιμοποιούν αυτές τις συνεδρίες για να προετοιμάσουν τα οχήματά τους για την πρόκριση και να τα τελειοποιήσουν για τον αγώνα. Οι ιστότοποι στοιχημάτων αφαιρούν τις αποδόσεις NASCAR από την οθόνη πριν από την πρόκριση και τις δημοσιεύουν ξανά με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες την ημέρα του αγώνα.

Προκριματικά

Το NASCAR σας στρατηγική στοιχήματος πρέπει να εξετάσει την πρόκριση γιατί μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα. 

Η Αρχική Θέση

Η θέση εκκίνησης είναι ζωτικής σημασίας, αλλά διαφέρει ανάλογα με την πίστα.

Η θέση της πίστας είναι κρίσιμη σε ορισμένες πίστες με μόνο ένα αυλάκι αγώνων, όπως το Bristol Motor Speedway ή το Martinsville Speedway, καθώς το να περάσεις άλλα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι δύσκολο. Το groove είναι η γρήγορη λωρίδα στην πίστα. Ως εκ τούτου, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα κολλάνε σε μια λωρίδα σε μονοπάτια πίστες, αλλά οι οδηγοί μπορούν εύκολα να περάσουν σε πίστες δύο ή τριών αυλακιών.

Σε διαδρομές με ένα αυλάκι, ένας οδηγός μπορεί να διατηρήσει την ενέργειά του αργότερα στον αγώνα, εάν έχει μια σταθερή εκκίνηση και δεν χρειάζεται να κοπιάσει πολύ για να κερδίσει έδαφος στους αντιπάλους του. Ωστόσο, η θέση εκκίνησης είναι λιγότερο κρίσιμη στις μεγαλύτερες πίστες όπως το Michigan International Speedway και το Talladega Superspeedway, όπου τα ταχύτερα αυτοκίνητα μπορούν να κάνουν ομαλά περάσματα.

Επιλογές Pit Stall

Η επιλογή του pit stall καθορίζεται επίσης από την πρόκριση και είναι εξίσου σημαντική με την αρχική θέση του οδηγού. Ο νικητής της pole position έχει την πρώτη επιλογή στα pit stall, ακολουθούμενος από τους οδηγούς που προκρίθηκαν από τη δεύτερη έως την πέμπτη θέση. Αυτό είναι κρίσιμο, καθώς υπάρχουν συνήθως πιο όμορφα pit stall σε ορισμένα τμήματα της πίστας από άλλα.

Οι περισσότερες ομάδες που κερδίζουν pole επιλέγουν το τελικό pit stall στο τέλος του pit road. Αυτό είναι χρήσιμο, καθώς σημαίνει ότι οι οδηγοί τους δεν θα χρειαστεί να περιμένουν ενώ άλλα οχήματα απομακρύνονται από τη διαδρομή, προτού μπορέσουν να φύγουν όταν πέσει ο γρύλος και ολοκληρωθεί το σέρβις. Στις περισσότερες πίστες θα βρείτε μερικούς πάγκους με κενά στην πλάτη ή στο μπροστινό μέρος τους. Αυτά διευκολύνουν τους οδηγούς να μπαίνουν και να βγαίνουν από τα pits τους, με αποτέλεσμα ταχύτερα pit stop και καλύτερους χρόνους πίστας.

Υπάρχουν μερικές πίστες όπου ένα καλό pit stall είναι εξίσου σημαντικό με μια δυνατή θέση εκκίνησης. Συχνά υπάρχουν συγκρούσεις στο pit road στο Martinsville λόγω των στενών διαμερισμάτων και του περιορισμένου χώρου. Το Pocono Raceway διαθέτει έναν αρκετά φαρδύ pit δρόμο, μειώνοντας πιθανά ατυχήματα.

Μάθηση πώς να στοιχηματίσετε στο NASCAR σημαίνει να κάνετε την εργασία σας στην πίστα NASCAR πριν στοιχηματίσετε. Το κοινό των στοιχημάτων συχνά ρίχνει πολύ βάρος στην αρχική θέση του οδηγού και επιβραβεύει αυτούς που ξεκινούν από το πίσω μέρος του πακέτου. Όταν το Sprint Cup Series αγωνίζεται σε μια από τις μεγαλύτερες πίστες όπου το προσπέρασμα είναι απλό και ο δρόμος στα pit είναι ευρύς, αυτή η γνώση μπορεί να σας προσφέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Πρακτική

Οι χρόνοι προπόνησης για κάθε ομάδα του Sprint Cup δημοσιοποιούνται κάθε εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερων χρόνων γύρου και των κορυφαίων μέσων ταχυτήτων. Εάν ενδιαφέρεστε, μπορείτε να παρακολουθήσετε αυτές τις εκδηλώσεις στο Speed Channel. Εδώ οι θεατές μπορούν να πάρουν την εσωτερική σέσουλα από τους οδηγούς και τους επικεφαλής του πληρώματος στα αγαπημένα τους αγωνιστικά αυτοκίνητα μέσω σε βάθος συνεντεύξεων.

Όταν αναλύετε τις ταχύτητες εξάσκησης, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τελική εξάσκηση, που συχνά είναι γνωστή ως Happy Hour. Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για τις ομάδες να τελειοποιήσουν τα αυτοκίνητά τους πριν από την ημέρα του αγώνα και παρέχει την πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος θα πετύχει και ποιος θα έχει χαμηλότερη απόδοση. Εκτός από το ότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τις ομάδες του Sprint Cup να ελέγξουν τον χειρισμό των αυτοκινήτων τους, η τελευταία πρακτική είναι η συνεδρία που προσομοιώνει περισσότερο τις συνθήκες της πράσινης σημαίας της ημέρας του αγώνα.

Υπάρχει τεράστιος αντίκτυπος του καιρού στην απόδοση ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και η βελτιστοποίηση της ρύθμισης του αυτοκινήτου για τις καιρικές συνθήκες μπορεί να αυξήσει ή να σπάσει τις πιθανότητες νίκης ενός οδηγού. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες πίστας ενισχύουν την πρόσφυση των ελαστικών, με αποτέλεσμα ταχύτερους χρόνους γύρου. Τα ελαστικά γίνονται ζεστά και λιπαρά όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να γλιστρούν καθώς αγωνίζονται. Επομένως, παρακολουθήστε πότε είναι οι πραγματικοί γύροι εξάσκησης και ποιες μεταβλητές καιρού μοιάζουν περισσότερο με τις συνθήκες πράσινης σημαίας όταν δημιουργείτε τη στρατηγική στοιχηματισμού NASCAR.

Τύποι στοιχημάτων NASCAR

Την ημέρα του αγώνα, μόλις τελειώσουν οι προκριματικές και οι προπονήσεις, οι αποδόσεις υπολογίζονται και γνωστοποιούνται στο κοινό. Μία από τις κορυφαίες συμβουλές στοιχηματισμού NASCAR που θα συναντήσετε είναι να κατανοήσετε τα στοιχήματα που μπορείτε να τοποθετήσετε σε έναν αγώνα NASCAR. Τα ακόλουθα είναι παραδείγματα κοινών στοιχημάτων NASCAR:

Απόλυτος νικητής αγώνα

Το να κάνετε νικητές του αγώνα σημαίνει να ποντάρετε έναν συγκεκριμένο οδηγό για να κερδίσετε τον αγώνα εκείνη την ημέρα. Αυτά τα στοιχήματα παρέχουν τις μεγαλύτερες ανταμοιβές, αλλά είναι και τα πιο δύσκολα να κερδίσουν. Η επιλογή νικητών αγώνων σε εύλογα συνεπή βάση για να είναι προσοδοφόρα είναι πρόκληση. 

Καθώς υπάρχουν συνήθως πολλοί οδηγοί αγώνων, πολλά πιθανά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα, το καθένα με το δικό του σύνολο πιθανοτήτων με βάση τις στατιστικές πιθανότητες νίκης του οδηγού.

Οι πιθανότητες -250 για τη νίκη του Dale Earnhardt Jr. σε μια δεδομένη κούρσα υποδηλώνουν ότι ένας παίκτης που στοιχηματίζει πρέπει να ρισκάρει $250 για να κερδίσει $100 εάν είναι σίγουρος για τη νίκη του Earnhardt. Αν οι πιθανότητες του ήταν +300, θα έπρεπε να ποντάρετε 100$ για να κερδίσετε 300$.

Η καλύτερη πτυχή αυτού του είδους στοιχήματος είναι ότι μπορείτε να στοιχηματίσετε σε πολλούς οδηγούς, δίνοντάς σας ένα ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων από ό,τι με ένα μόνο στοίχημα.

Προγράμματα οδήγησης

Αυτά τα στοιχήματα φέρνουν δύο οδηγούς εναντίον του άλλου στον τρέχοντα αγώνα, που μοιάζουν στοιχήματα σε γραμμή χρημάτων στο μπέιζμπολ. Ανεξάρτητα από το πού τοποθετείται ο οδηγός σας, κερδίζετε αρκεί να τοποθετηθεί καλύτερα από τον αντίπαλό του. Αυτά τα στοιχήματα είναι μοναδικά, καθώς μπορείτε να κερδίσετε αν ο οδηγός σας βρίσκεται στην 42η θέση και να χάσετε εάν ο οδηγός σας είναι 2ος. 

Οι δημοφιλείς οδηγοί συχνά συγκεντρώνουν «μαλακά χρήματα», κάνοντας τους αγώνες συγκρίσιμους με άλλες μορφές αθλητικών στοιχημάτων. Ακολουθεί ένα παράδειγμα αγοράς αντιστοίχισης προγραμμάτων οδήγησης που μπορεί να συναντήσετε.

  • Ντένι Χάμιλτον -170
  • Kyle Busch +135

Εδώ, θα πρέπει να στοιχηματίσετε $170 για να κερδίσετε $100 στον Jimmie Johnson, ενώ το στοίχημα $100 στον Kyle Busch θα επιστρέψει $135 εάν είστε επιτυχημένοι.

Τερματισμός στο βάθρο

Σε περίπτωση που δεν έχετε ξαναδεί αγωνιστικό άθλημα ή Ολυμπιακούς Αγώνες, οι τρεις πρώτοι τερματιστές, σε κάθε περίπτωση, λαμβάνουν μια θέση στο βάθρο. Το στοίχημα σε έναν οδηγό να τερματίσει στην πρώτη τριάδα είναι δυνατό στα περισσότερα αθλητικά βιβλία, με τις πιθανότητες να αλλάζουν ανάλογα. Εάν έχετε έναν αγαπημένο οδηγό αλλά δεν είστε σίγουροι ότι μπορεί να κερδίσει οριστικά, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα τερματίσει στην πρώτη τριάδα με χαμηλότερες αποδόσεις.

Οι πιθανότητες του Dale Earnhardt Jr. να τερματίσει στην πρώτη τριάδα μπορεί να είναι -650 αν είχε -250 πιθανότητες να κερδίσει οριστικά. Εάν οι πιθανότητες νίκης του ήταν +300, οι πιθανότητές του να πλασάρει τη δεύτερη ή την τρίτη θέση μπορεί να είναι έως και -105.

Άλλες αποδόσεις στοιχημάτων NASCAR

Ακολουθούν μερικοί λιγότερο συνηθισμένοι τύποι στοιχημάτων που μπορεί να δείτε στο NASCAR σας διαδικτυακές ιστοσελίδες στοιχημάτων.

Ο πιο γρήγορος γύρος

Ο πιο γρήγορος γύρος είναι μια άλλη μορφή στοιχήματος που δεν απαιτεί καμία εξήγηση: αναφέρεται απλώς στον οδηγό που ολοκληρώνει έναν γύρο στον ταχύτερο δυνατό χρόνο. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να επικρατήσει ή ακόμα και να ολοκληρώσει το γεγονός. Μπορεί θεωρητικά να ολοκληρώσουν έναν γύρο, να κάνουν spin out και να αποκλειστούν χωρίς να χάσουν το στοίχημα.

NASCAR Futures

Οι αποδόσεις μελλοντικής εκπλήρωσης NASCAR σάς επιτρέπουν να στοιχηματίζετε σε μακρινά αποτελέσματα, όπως ποιος οδηγός θα κερδίσει τον τίτλο της σειράς Cup. Αυτά τα ποσοστά θα κυμαίνονται με βάση την απόδοση κάθε οδηγού κατά τη διάρκεια της σεζόν, περιορίζοντας τελικά σε αυτά που θα περάσουν στον επόμενο γύρο των πλέι οφ.

Αποδόσεις κατασκευαστή

Το να ποντάρετε στον κατασκευαστή του νικητηρίου αυτοκινήτου μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να περάσετε την ώρα περιμένοντας τη γραμμή τερματισμού. Αυτές οι πιθανότητες υπολογίζονται χρησιμοποιώντας τις επιδόσεις της τρέχουσας σεζόν και το ιστορικό επιτυχίας του οδηγού σε αυτήν την πίστα και σε αυτό το συγκεκριμένο αγώνισμα. Για παράδειγμα, τα Chevrolet, τα Fords και τα Toyota ανταγωνίζονται στη σειρά Cup.

Νικητές σταδίου

Ορισμένες διαδικτυακές εταιρείες στοιχημάτων παρέχουν πιθανότητες για το ποιος οδηγός θα ολοκληρώσει κάθε στάδιο ενός αγώνα NASCAR, με τον συνολικό νικητή του αγώνα να καθορίζεται από τον συνολικό αριθμό των σταδίων που ολοκληρώθηκαν.

Race Props

Οι διαδικτυακοί στοιχηματιστές συχνά περιλαμβάνουν ειδικές προσφορές και σκηνικά αγώνων για μεγάλους αγώνες NASCAR όπως το Daytona 500. Ο αριθμός των ναυαγίων, η χρήση προειδοποιητικών σημαιών, οι τελικές θέσεις ορισμένων οδηγών και άλλοι παράγοντες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον προσδιορισμό αυτών των πιθανοτήτων.

Τελικές σκέψεις

Λάβετε υπόψη ότι η βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη επιτυχία απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό και σκόπιμη εκτέλεση. Εάν κάνετε τα μαθήματά σας πριν από τον αγώνα, θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να λάβετε ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με τα στοιχήματά σας.

Το να προσπαθείς πάντα να πετύχεις ένα απροσδόκητο κέρδος δεν είναι η καλύτερη στρατηγική στοιχηματισμού NASCAR. Όπως και με τα στοιχήματα σε οποιοδήποτε άλλο άθλημα, οι αγορές για τις καλύτερες αποδόσεις NASCAR είναι προς το συμφέρον σας πριν βάλετε το στοίχημά σας. Ρίξτε μια ματιά στις προτεινόμενες διαδικτυακές τοποθεσίες στοιχημάτων NASCAR για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την εμπειρία στοιχηματισμού NASCAR.

Εάν θέλετε μια λεπτομερή στατιστική ανάλυση των αποτελεσμάτων των αγώνων, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να δείτε τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα για κάθε οδηγό στις επιμέρους πίστες. Κοιτάξτε την ιστορία των αγώνων τους για να δείτε σε πόσους έχουν αγωνιστεί, πόσα έχουν κερδίσει, πού έχουν τοποθετηθεί και πώς τερμάτισαν. Αυτοί οι αριθμοί παρέχονται συνήθως μαζί με τη συνολική βαθμολογία διαδρομής ενός οδηγού.

Τα αποτελέσματα κάθε ομάδας θα πρέπει να ερευνηθούν και να ληφθούν υπόψη στη συνολική αξιολόγηση.

About the author
Dimitris Vasiliou
Dimitris Vasiliou
About

Ο Δημήτρης, με ρίζες από την Κέρκυρα και ειδικευμένη γνώση από την Αθήνα, αναδεικνύει τα πρότυπα του διαδικτυακού περιεχομένου καζίνο για τους Έλληνες. Συνδυάζοντας τον εγγενή του ζήλο για τα παιχνίδια με βαθιές τοπικές γνώσεις, προσφέρει μια μοναδική ελληνική αφή στον ψηφιακό κόσμο του καζίνο.

Send email
More posts by Dimitris Vasiliou
undefined is not available in your country. Please try:

Τελευταίες ειδήσεις

The Ultimate Showdown: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας
2024-05-25

The Ultimate Showdown: Μάντσεστερ Σίτι εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας

Ειδήσεις